Productie en redactie

Op dit moment ben ik in dienst bij NRC als podcastredacteur. Daarvoor was ik werkzaam als freelance journalist en podcastmaker. Op deze pagina zie je voorbeelden van podcasts waar ik betrokken ben bij geweest

Vandaag

Sinds april 2021 ben ik producent van de podcast Vandaag. Hier ben ik verantwoordelijk voor het maken van scripts, regie en begeleiding van de montage (redactie).

Mijn oma de soldaat

Ik was als producent betrokken bij de pilotaflevering van de serie ‘Mijn oma de soldaat’. In deze rol dacht ik inhoudelijk mee over het script van deze aflevering en heb ik montage gedaan. Daar is uiteindelijk deze serie uitgekomen - geproduceerd door Klaenk voor NPO Radio 1.

Haagse Zaken

Sinds mei 2019 ben ik producent en redacteur van de podcast ‘Haagse Zaken’ van NRC. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het draaiboek, de regie tijdens de opname, de audiofragmenten én montage.

Culture & Inequality podcast

Als producent was ik betrokken bij het opzetten van de Culture & Inequality Podcast van de KU Leuven, in samenwerking met Giselinde Kuipers en Luuc Brans. De eerste drie afleveringen zijn van mijn hand, daarnaast heb ik tips gegeven over hoe de podcast zelfstandig verder uitgebracht kon worden.

NEMO Weet raad!

Samen met een projectteam hebben we het format voor de podcast NEMO weet raad! Opgezet. Met een knipoog naar de ‘Oma-weet-raad’ rubrieken in diverse bladen, zoekt deze podcast het antwoord op dagelijkse vragen bij de wetenschap.

Makers van leven

Als producent was ik betrokken bij de podcast ‘Makers van Leven’ van NEMO Kennislink en Esther Thole. Ik was verantwoordelijk voor het format en de eerste opname van de aflevering.